3D skeniranje

3D skeniranje je tehnologija koja omogućuje stvaranje digitalnih prikaza stvarnih objekata ili okruženja u tri dimenzije.

Detalji usluge

Ovaj proces uključuje snimanje oblika, teksture i boje fizičkih objekata pomoću specijalizirane opreme i pretvaranje tih podataka u digitalni format. Dobiveni 3D modeli mogu se koristiti u razne svrhe, od dizajna i proizvodnje do očuvanja kulture i virtualne stvarnosti.

Jedna uobičajena metoda 3D skeniranja je lasersko skeniranje. Kod laserskog skeniranja, laserska zraka se usmjerava na površinu objekta, a skener mjeri udaljenost do točaka na površini objekta analizom reflektirane svjetlosti. Ove se informacije zatim koriste za izradu detaljnog i preciznog 3D modela.

Primjene 3D skeniranja su raznolike. U proizvodnji se koristi za kontrolu kvalitete, obrnuti inženjering i izradu prototipova. Arhitekti i dizajneri koriste 3D skeniranje za stvaranje točnih prikaza postojećih struktura ili krajolika. U zdravstvu se 3D skeniranje koristi za izradu prilagođenih implantata i protetike. Kulturne ustanove koriste ovu tehnologiju za očuvanje i repliciranje artefakata i umjetničkih djela. U zabavi i virtualnoj stvarnosti, 3D skeniranje igra ključnu ulogu u stvaranju realističnih i impresivnih iskustava.

Ostale usluge

Tražite rješenja po mjeri koja zadovoljavaju vaše jedinstvene potrebe?

Ovdje smo da pomognemo! Obratite se našem stručnom timu već danas za besplatnu neobvezujuću ponudu.